(untitled) (Novateur Publications, 2024)
Ushbu mongrafiya Jahon adabiyotida xalqlarning o`zaro aloqalar orqali bir-birini ma’naviy boyitishi va ta’sir ko`rsatish muammolariga bag`ishlangan. Amerika adabiyotida Sharq mavzui yo`nalishi bo`yicha manbalarni bir tizimga solishga urinib ko`rildi. AQSh yozuvchilari va O`zbekiston mavzui qaytadan o`rganilib, yanada aniqroq va kengroq yoritildi. Ushbu monografiya Angliya adabiyoti, Qiyosiy adabiyotshunoslik, Adabiy tanqid kabi fanlarning tegishli o`rinlarini yoritishga yordam beradi. Shuningdek, monografiyada zikr etilgan natijalar bo`yicha ma’ruza matnlarini tayyorlashda, malakaviy bitiruv ishlari va dissertatsiyalar yozishda, sohaga doir lug`atlar yaratishda foydalanish mumkin.