(untitled) (Novateur Publications, 2024)
Mazkur monografiya yapon va o‘zbek xalqlarining hayotiy tajribalari asosida yaratilgan turli mavzularni qamrab olgan imperativ mazmundagi maqollar talqiniga oid ilmiy qarashlardan tashkil topgan. Shuningdek, o‘zbek va yapon imperativ maqollarining tarixiy tadriji, shakllanish asoslari, leksik - stilistik, grammatik va diskursiv tahliliga bag‘ishlangan turli jihatlar ilmiy asoslangan va fikrlar ishonchli manbalar asosida oydinlashtirilgan. Albatta, ushbu manba kishi vujudini to‘laligicha qamrab, unga zavq hadiya etadigan ulkan asarlardan farqli holda, barcha yoshdagi kitobxonlarning maqollarga bo‘lgan ehtiyojini qondiruvchi vosita vazifasini bajaradi, deb umid qilamiz.